Chifteluţe de curcan cu sos de iaurt

1 shutterstock 1561415887 jpg jpeg

Chifteluţele clasice sunt reinventate într-un preparat dietetic, fără prăjire şi grăsimi, dar plin de arome. E o mâncare simplă şi delicioasă, alegerea perfectă într-o zi de weekend.

Ingrediente

Pentru chiftele:

800 g carne tocată de curcan 

1 legătură pătrunjel

1 ceapă

4-5 căţei de usturoi

1 ou

1 linguriţă boia dulce

sare 

piper

Pentru sos:

300 g iaurt grecesc

2 căţei de usturoi

1 lingură ulei de măsline

zeama de la ½ lămâie

sare 

piper alb măcinat

1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel, mentă etc.)

Pui carnea tocată într-un castron, adaugi sare şi piper, după gust, boiaua, pătrunjelul tocat, oul, usturoiul zdrobit şi ceapa mărunţită. Omogenizezi compoziţia.

Dai amestecul la frigider 30 de minute, să se întrepătrundă aromele. Cu palmele umezite, formezi chifteluţe rotunde. Le aşezi într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C şi coci chifteluţele 25-30 de minute, până se rumenesc.

Amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit, verdeaţa preferată, uleiul de măsline, zeama de lămâie şi asezonezi cu sare şi piper alb. Serveşti chiftelele calde, cu sosul de iaurt.

FOTO Shutterstock