Chifteluţe din dovleac şi dovlecel

Dovleacul nu este doar pentru plăcintă, ci e un ingredient versatil, care poate fi folosit în foarte multe mâncăruri sărate. Aceste chifteluţe sunt dovada!
Ingrediente
500 g dovleac ras
1 dovlecel mare
2-3 fire ceapă verde
4 căţei de usturoi
120 g făină
2 ouă
1 legătură mărar
50 g caşcaval sau parmezan ras
sare
piper
ulei, pentru prăjit
verdeaţa preferată, pentru decor
Speli dovlecelul, îl dai prin răzătoarea mare, apoi îl storci foarte bine de zeamă. Îl pui într-un bol, adaugi dovleacul bine scurs, făina, ouăle bătute, caşcavalul sau parmezanul ras, mărarul tocat, ceapa tăiată fin şi usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci compoziţia.
Încingi uleiul într-o tigaie, pui câte o lingură din amestec şi laşi chifteluţele să se rumenească pe ambele părţi, câteva minute la foc potrivit. Le serveşti calde, cu un sos de iaurt, şi le decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock