Chifteluţe din dovleac şi dovlecel

1 shutterstock 506030074 jpg jpeg

Dovleacul nu este doar pentru plăcintă, ci e un ingredient versatil, care poate fi folosit în foarte multe mâncăruri sărate. Aceste chifteluţe sunt dovada!

Ingrediente

500 g dovleac ras

1 dovlecel mare

2-3 fire ceapă verde

4 căţei de usturoi 

120 g făină 

2 ouă

1 legătură mărar

50 g caşcaval sau parmezan ras

sare

piper

ulei, pentru prăjit

verdeaţa preferată, pentru decor

Speli dovlecelul, îl dai prin răzătoarea mare, apoi îl storci foarte bine de zeamă. Îl pui într-un bol, adaugi dovleacul bine scurs, făina, ouăle bătute, caşcavalul sau parmezanul ras, mărarul tocat, ceapa tăiată fin şi usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci compoziţia.

Încingi uleiul într-o tigaie, pui câte o lingură din amestec şi laşi chifteluţele să se rumenească pe ambele părţi, câteva minute la foc potrivit. Le serveşti calde, cu un sos de iaurt, şi le decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg