Chifteluţe din dovleac şi dovlecel

1 shutterstock 506030074 jpg jpeg

Dovleacul nu este doar pentru plăcintă, ci e un ingredient versatil, care poate fi folosit în foarte multe mâncăruri sărate. Aceste chifteluţe sunt dovada!

Ingrediente

500 g dovleac ras

1 dovlecel mare

2-3 fire ceapă verde

4 căţei de usturoi 

120 g făină 

2 ouă

1 legătură mărar

50 g caşcaval sau parmezan ras

sare

piper

ulei, pentru prăjit

verdeaţa preferată, pentru decor

Speli dovlecelul, îl dai prin răzătoarea mare, apoi îl storci foarte bine de zeamă. Îl pui într-un bol, adaugi dovleacul bine scurs, făina, ouăle bătute, caşcavalul sau parmezanul ras, mărarul tocat, ceapa tăiată fin şi usturoiul zdrobit. Asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci compoziţia.

Încingi uleiul într-o tigaie, pui câte o lingură din amestec şi laşi chifteluţele să se rumenească pe ambele părţi, câteva minute la foc potrivit. Le serveşti calde, cu un sos de iaurt, şi le decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg