Ciorbă cu varză murată şi cârnaţi

1 shutterstock 2053119260 jpg jpeg

Ciorbele sunt în ADN-ul românilor. Suntem obişnuiţi cu ele de mici şi nu concepem o masă fară acest fel de mâncare. Această reţetă adună într-un bol toată savoarea din carne şi legume, e săţioasă şi reconfortantă. Încearc-o!

Ingrediente

1 varză acră mică (1 kg)

3 cartofi medii

1 ceapă albă

500 g cârnaţi groşi, semiafumaţi

50 g pastă de tomate

2-3 linguri ulei

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă zahăr

sare

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, câteva minute, până se înmoaie. Adaugi varza tocată, torni 3 l de apă şi fierbi sub capac, la foc mediu, aproximativ o oră.

Pui cartofii cuburi, cârnaţii tăiaţi felii, bulionul şi condimentezi cu sare, după gust, zahăr şi boia dulce. Continui fierberea aproximativ 20 de minute, până ce cartofii şi cârnaţii s-au gătit.

Serveşti ciorba caldă, cu pâine neagră şi, dacă doreşti, cu ardei iute şi smântână.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg