Ciuperci cu cartofi la cuptor
Dacă vrei o garnitură la friptură sau poate îţi doreşti să mănânci un preparat fără carne, ciupercile cu cartofi la cuptor sunt un preparat gustos şi săţios.
Ingrediente pentru cartofi cu ciuperci la cuptor
700 g cartofi, spălaţi şi lăsaţi întregi
2 ciuperci mari, tăiate jumătăţi şi apoi în felii de 0.5 - 1 cm grosime
225 g ciuperci mici, tăiate felii
3 căţei de usturoi, tocaţi
2 linguri ulei
3 linguri oţet balsamic
sare
piper
1/4 lingură fulgi de chili
1/4 lingură cimbru măcinat
2/3 cană supă de legume
1/2 cană smântână groasă
1/3 cană vin alb sau roşu (sau în loc de vin, mai multă supă)
30 g ceapă verde, tocată
Cum prepari cartofi cu ciuperci la cuptor:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade.
Pui ciupercile, cartofii, usturoiul, uleiul, oţetul, sare, piper, fulgi de chili şi cimbru într-un castron mare. Amesteci până se combină bine, apoi răstorni într-o cratiţă şi nivelezi. Dai la cuptor 15 minute. Amesteci şi mai ţii încă 15 minute, sau până când în cartofi intră uşor furculiţa.
Scoţi din cuptor şi pui cratiţa pe aragaz, la foc mediu. Torni vinul şi continui fierberea, până se evaporă puţin, circa 2-3 minute. Torni supa şi smântâna. Presari cu jumătate din ceapa verde. Laşi să dea un clocot şi mai fierbi 5 minute. Ornezi cu restul de ceapă verde şi serveşti.
Sursa: https://thecookiewriter.com