Cum faci cea mai bună supă cremă de linte
Lintea este o leguminoasă excelentă pentru sănătate, hrănitoare şi plină de fibre. În plus, nu este nevoie să laşi lintea la înmuiat, ca în cazul boabelor de fasole. Lintea roşie are un gust dulceag şi se găteşte foarte rapid, în aproximativ 20-30 de minute. Atât cea roşie, cât şi cea galbenă sunt potrivite pentru mâncăruri cu textură moale, ca de exemplu humusul şi supele.
Ingrediente
300 g linte roşie
1 ceapă albă
2 căţei de usturoi
1 lingură ulei de măsline
650 ml supă de legume sau apă
200 ml smântână pentru gătit (30% grăsime)
1 linguriţă paprică
1 linguriţă chimion pudră
1 linguriţă zeamă de lămâie, opţional
sare
piper
felii de lămâie, pentru decor
mentă uscată, pentru decor
paprică, pentru decor
Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, la foc mic. Adaugi lintea, torni supa de legume sau apa şi laşi să fiarbă la foc mic până ce lintea şi legumele s-au înmuiat. După ce s-a răcorit, torni smântâna lichidă şi mixezi cu un blender de mână până obţii o compoziţie cremoasă.
Presari sare şi piper, după gust, chimion, paprică şi, dacă doreşti, zeama de lămâie, apoi mai mixezi 1 minut. Serveşti supa de linte cu pâine prăjită şi o decorezi cu mentă uscată, paprică şi felii de lămâie.
FOTO Shutterstock