Cum faci floricele cu caramel
Floricelele sunt gustarea preferată a tuturor. Cele cu caramel sunt cu-adevărat deosebite şi nici n-o să-ţi vină să crezi cât de uşor poţi prepara chiar tu acest deliciu. Te sfătuim ca întotdeauna să foloseşti boabe de porumb, în locul floricelelor pentru cuptorul cu microunde.
Ingrediente
100 g porumb pentru floricele
2 linguri ulei de floarea-soarelui
Pentru caramel:
200 g zahăr
1 praf de sare
150 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)
30 g unt
Pui zahărul într-un vas antiaderent şi îl ţii pe foc mic, amestecând constant. Când e lichid şi caramelizat, presari sarea, pui untul, torni smântâna şi amesteci. Laşi să fiarbă până ce zahărul e complet dizolvat, iar caramelul s-a îngroşat. Dai la răcit.
Pui într-o oală mare uleiul şi porumbul, acoperi cu un capac şi pui vasul pe foc mare, până ce sunt gata floricelele. Le răstorni într-un bol, torni sosul caramel răcit şi amesteci.
FOTO Shutterstock