Cum faci floricele cu caramel

1 shutterstock 1029707965 jpg jpeg

Floricelele sunt gustarea preferată a tuturor. Cele cu caramel sunt cu-adevărat deosebite şi nici n-o să-ţi vină să crezi cât de uşor poţi prepara chiar tu acest deliciu. Te sfătuim ca întotdeauna să foloseşti boabe de porumb, în locul floricelelor pentru cuptorul cu microunde.

Ingrediente

100 g porumb pentru floricele

2 linguri ulei de floarea-soarelui

Pentru caramel:

200 g zahăr

1 praf de sare

150 ml smântână pentru frişcă (35% grăsime)

30 g unt

Pui zahărul într-un vas antiaderent şi îl ţii pe foc mic, amestecând constant. Când e lichid şi caramelizat, presari sarea, pui untul, torni smântâna şi amesteci. Laşi să fiarbă până ce zahărul e complet dizolvat, iar caramelul s-a îngroşat. Dai la răcit.

Pui într-o oală mare uleiul şi porumbul, acoperi cu un capac şi pui vasul pe foc mare, până ce sunt gata floricelele. Le răstorni într-un bol, torni sosul caramel răcit şi amesteci.

FOTO Shutterstock