Cum găteşti perfect pieptul de raţă cu sos de vin

2 shutterstock 340182890 jpg jpeg

Multă lume se teme să gătească piept de raţă. Se face foarte uşor, cu un mic truc: întâi îl tragi la tigaie, apoi îl pui la cuptor. Nu se va usca, va rămâne fraged şi suculent.

Ingrediente 

  • 2 bucăţi piept de raţă
  • 150 ml vin roşu
  • 4 linguriţe gem de coacăze roşii
  • 2 linguri ulei măsline  
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Încălzeşti cuptorul la 200 ºC. 

Speli pieptul de raţă, îl usuci cu şervete de hârtie şi îl laşi la temperatura camerei 30 de minute. Crestezi partea cu pielea şi îl condinentezi cu sare şi piper, după gust. 

Încingi o tigaie la foc mediu şi prăjeşti pieptul de raţă câte 2 minute pe fiecare parte. Transferi carnea într-o tavă şi o dai la cuptor 10-12 minute, la 180 de grade.

În timp ce raţa este la cuptor, torni vinul şi gemul de coacăze în tigaia în care ai prăjit carnea. Amesteci încotinuu şi laşi să scadă, la foc mic, până se îngroaşă.

Scoţi pieptul din cuptor şi îl laşi să se odihnească 10 minute, apoi Îl tai felii şi îl serveşti cu un piure de ţelină şi reducţia de vin. Decorezi după imaginaţie.  

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg