Cum se prepară raţa întreagă la cuptor

Carnea de raţă are un gust special, iar dacă este preperată corect, vei obţine una dintre cele mai bune fripturi. O poţi servi alături de gem de prune, fără zahăr sau orice altă garnitură doreşti.

De ce ai nevoie pentru raţă la cuptor

1 raţă întreagă

50 g sare grunjoasă

1 linguriţă sare fină

piper, după gust

100 ml supă legume

50 ml coniac

1 linguriţă zahăr brun

Cum se prepară raţa la cuptor

Freci raţa, atât la exterior, cât şi la interior, cât poţi, cu sare grunjoasă, apoi o ţii la frigider, învelită în folie, 24 de ore. O speli, o ştergi bine şi o aşezi în tavă.

Dai drumul la cuptor, apoi înţepi rata din loc în loc, în special în zona pieptului, cu vârful unui cuţit. O condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni supa de legume, coniacul, adaugi zahărul. Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor 2 ore şi jumătate, la foc mic. Dai focul mai mare, îndepărtezi folia şi mai ţii raţa la cuptor alte 30 de minute, stropind-o din când în când cu sosul din tavă. Este gata când furculiţa întră cu uşurinţă în carne şi pielea e rumenită şi crocantă.

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg