Feta coaptă cu roşii cherry
Roşii cu brânză. Ce combinaţie poate fi mai bună vară? Ei bine, încearcă această reţetă şi vei vedea.
Ingrediente
15-18 roşii cherry
1 pachet brânză feta (300 g)
4-5 căţei de usturoi
60 ml ulei de măsline
½ linguriţă fulgi de chili, opţional
1 crenguţă cimbru
1 linguriţă oregano uscat
sare
piper
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-o tavă cu pereţi înalţi, pui brânza feta în mijloc şi aşezi pe margini roşiile cherry, căţeii de usturoi întregi, cimbrul, presari oregano şi, dacă doreşti, fulgii de chili. Asezonezi cu sare şi piper după gust, torni uleiul de măsline şi dai tava la cuptor 20-35 de minute, până ce roşiile s-au înmuiat, iar feta a căpătat o crustă aurie.
Serveşti preparatul cald, cu pâine de casă, şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock