Fettucine cu creveţi

1 shutterstock 677073241 jpg jpeg

Pastele sunt întotdeauna o idee bună când nu mai ştii ce să găteşti. Cine poate refuza o porţie delicioasă de fettucine cu fructe de mare?

Ingrediente

200 g fettuccine (sau alte paste lungi, după preferinţă)

200-250 g creveţi congelaţi decorticaţi 

1 lingură ulei de măsline 

20 g unt 

2 căţei de usturoi 

200 ml smântână lichidă pentru gătit (20% grăsime) 

sare 

piper 

verdeaţă, pentru decor 

Decongelezi creveţii. Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.

Într-o cratiţă, încingi uleiul de măsline şi untul, apoi adaugi usturoiul zdrobit. Îl căleşti un minut la foc mic, pui creveţii şi măreşti focul. Sotezi 2-3 minute, apoi torni smântâna şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 2-3 minute, pui pastele şi amesteci.

Stingi focul, acoperi cu un capac şi laşi pastele să absoarbă sosul şi aromele, 1-2 minute. Serveşti preparatul decorat cu verdeaţa preferată. 

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg