Ficat cu ceapă

2 shutterstock 592770104 jpg jpeg

Ficatul este o sursă excelentă de nutrimente, iar cel de vită este considerat cel mai sănătos. 100 g de ficat gătit conţin 27 g de proteine şi cantităţi importante de fier, zinc, cupru, seleniu, precum şi vitaminele B 6 şi B 12.

Ingrediente

  • 800 g ficat de porc sau vită
  • 500 ml lapte
  • 4 cepe
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml vin sec
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ½ legătură pătrunjel

Speli ficatul, îl cureţi de pieliţe, îl tai în felii potrivite, pe care le pui într-un castron cu lapte, 2-3 ore.

Le scurgi şi le rumeneşti pe ambele părţi într-o tigaie adâncă, în care ai încălzit în prealabil uleiul. Cureţi şi speli cepele, le tai julien şi le adaugi peste ficat. Dai focul mic, torni vinul acoperi cu un capac şi laşi ingredientele să fiarbă 20-25 de minute.

Dizolvi pasta de tomate în puţină apă. O torni în tigaie, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi pe foc până se îngroaşă sosul. La final, presari pătrunjel proaspăt tocat.

FOTO: SHUTTERSTOCK



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg