Frigărui de somon cu sos de verdeţuri

1 shutterstock 1420865672 jpg jpeg

Somonul, în special cel sălbatic, este unul dintre cei mai gustoşi peşti. Prepară-l simplu, la grătar, pentru a simţi din plin gustul său inconfundabil.

Ingrediente

600 g file de somon, fără piele

2 linguri sos de soia

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Pentru sos:

zeama de la 1 lămâie

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi

½ legătură pătrunjel verde

½ ardei iute verde, opţional

sare

piper

Speli fileul de somon, îl usuci, apoi îl tai în bucăţi de mărime potrivită. Amesteci sosul de soia cu uleiul, sare şi piper, după gust, şi ungi bucăţile de somon. Le înfigi pe beţe de frigărui şi le ţii pe grătar 2 minute pe fiecare parte.

Pentru sos, feliezi subţire căţeii de usturoi, tai fin pătrunjelul şi, dacă doreşti, ardeiul iute. Le pui într-un bol, adaugi uleiul, zeama de lămâie, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi.

Serveşti frigăruile de somon cu sos şi cu o garnitură de orez fiert simplu.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg