Fursecuri cu unt şi glazură de ciocolată

Cu acest tip de desert nu dai niciodată greş. Atât cei mici, cât şi cei mari vor adora aceste fursecuri!
Ingrediente
265 g făină albă
220 g unt nesărat
150 g zahăr tos
1 gălbenuş
1 linguriţă extract de vanilie
1 praf de sare
150 g ciocolată, după preferinţă
Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Într-un bol larg, mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până îşi dublează volumul. Adaugi gălbenuşul, extractul de vanilie, praful de sare şi mixezi până la omogenizare. Treptat, cerni făina şi mai amesteci până obţii o compoziţie nu foarte moale.
Pui aluatul într-un poş şi formezi fursecurile, în forma dorită (batoane, cercuri), într-o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptor 10-12 minute până au căpătat o crustă aurie.
Între timp, topeşti ciocolata pe baie de aburi. Laşi fursecurile la răcorit înainte de servire şi le scufunzi în glazură pe jumătate. Decorezi desertul după imaginaţie.
FOTO Shutterstock