Fursecuri italieneşti cu stafide şi migdale (Biscotti)

2 shutterstock 1725846283 jpg jpeg

Cu acest tip de desert nu dai niciodată greş. Atât cei mici, cât şi cei mari vor adora aceste fursecuri bune de ronţăit oricând.

Ingrediente

420 g făină albă

200 g zahăr tos

145 g stafide

150 g migdale  

2 linguriţe praf de copt

2 ouă

75 g unt nesărat

esenţă de vanilie

1 linguriţă scorţişoară pudră

1 gălbenuş, pentru uns

Combini ingredientele uscate: făina, praful de copt şi scorţişoara. Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul până îşi dublează volumul, apoi încorporezi ouăle, pe rând, şi adaugi esenţa de vanilie, după gust. Pui ingredientele uscate, apoi migdalele, stafidele şi frămânţi până la omogenizare. Dai aluatului forma unui salam, îl acoperi cu o folie de plastic şi îl ţii la frigider 30 de minute.

Transferi aluatul într-o tavă cu hârtie de copt. Ungi cu gălbenuş bătut şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 190 °C, 20 de minute. Laşi la răcorit 20 de minute, apoi tai bagheta în felii de 7-8 mm grosime. Aşezi feliile în tavă, asigurându-te că este spaţiu suficient între ele. Mai ţii la cuptor 15-20 de minute, la 160 °C, până devin crocante. Opreşti focul şi le laşi la răcit în cuptor, deoarece ele se vor mai coace la căldura reziduală. Serveşti fursecurile cu dulceaţă sau cremă de ciocolată.

FOTO Shutterstock