Langoşi cu telemea – cea mai simplă reţetă

Nu îţi va lua prea mult timp să pregăteşti această reţetă simplă de langoşi, iar rezultatul va merita cu siguranţă aşteptarea.
Ingrediente
150 ml apă călduţă 250 g făină 1 praf de sare 2 căni ulei 2 linguri zahăr ½ cub drojdie proaspătă 200 g telemea rasă ketchup sau alte sosuri, după gust
Mod de preparare – Reţetă simplă de langoşi
Dizolvi drojdia, apoi o amesteci cu apa călduţă, sarea şi zahărul. Adaugi făina şi frămânţi bine aluatul. Îl transferi într-un vas uns cu ulei şi îl laşi acoperit la dospit aproximativ 30 de minute.
Rupi bucăţi din aluat şi le aplatizezi ca pe nişte turtiţe, apoi le rumeneşti într-o tigaie pe ambele părţi în uleiul încins, până devin aurii. Le serveşti calde cu telemea, ketchup sau alte sosuri.