Mousse de ciocolată cu lapte

3 shutterstock 1278205867 jpg jpeg

Acest desert fin şi aerat e foarte uşor de preparat, cu doar câteva ingrediente. Un desert elegant, pentru tine sau pentru musafiri.

Ingrediente

  • 230 g ciocolată cu lapte
  • 200 ml smântână pentru frişcă
  • 50 ml apă
  • 40 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr

Baţi smântâna cu 50 g de zahăr până când se transformă în frişcă, apoi o dai la rece.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata, apoi adaugi untul. Când capătă o consistenţă lichidă, o dai deoparte şi o laşi la răcorit.

Separat, într-o cratiţă, pe foc mic, combini apa şi restul de zahăr şi laşi să fiarbă până se îngroaşă puţin. Torni acest amestec cald, în fir subţire, peste gălbenuşuri, mixând cu mixerul la viteză mare. Spumezi până ce îşi triplează volumul.

Adaugi gălbenuşurile peste ciocolată, amesteci şi încorporezi apoi frişca rece cu o spatulă, cu mişcări uşoare. 

După ce s-au omogenizat, pui mousse-ul în borcănaşe, nivelezi şi dai la rece aproximativ 4 ore. Decorezi cu fructe proaspete.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg