Napolitane cu cremă caramel

napolitane cu crema caramel jpeg

Nu-i aşa că acest desert vă trimite cu gândul la copilărie? Nu-i aşa că deja vă este poftă şi nu ştiţi cum să faceţi să le preparaţi cât mai repede? Nu mai pierdeţi vremea şi răfăţaţi-vă cu acest desert.

Ingrediente (1 tavă)

1 pachet foi de napolitane 6 ouă 500 g zahăr 200 g unt 250 ml lapte 1 lingură cacao 200 g nucă măcinată 100 g alune măcinate

Cum se prepară

Ouăle se bat spumă cu 250 g zahăr. Se topeşte zahărul rămas şi se stinge cu laptele amestecat cu cacaua şi untul. Se adaugă ouăle bătute şi se amestecă continuu.

Se fierbe compoziţia câteva minute până se topeşte zahărul şi se îngroaşă. Se ia de pe foc, se pun nucile şi alunele măcinate şi se lasă 10 minute să se răcorească. Se toarnă crema între cele cinci foi de napolitană.

Se acoperă prăjitura cu un ­prosop, se aşază o greutate ­peste ea şi se lasă la rece până a ­doua zi, după care se taie pătrate sau ­romburi.

foto: stockfood



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg