Negresă blondă

Toată lumea iubeşte prăjitura negresă, dar aceasta are şi o variantă cu ciocolată albă. Fină şi onctuoasă, te va cuceri imediat!
Ingrediente
200 g ciocolată albă
2 ouă mari
2 mere
150 g făină
125 g unt
100 g zahăr
1 plic praf de copt
1 praf de sare
Topeşti ciocolata albă împreună cu untul şi le laşi la răcorit. Combini făina cu sarea şi cu praful de copt. Cureţi merele de coajă şi de cotoare şi le tai cubuleţe.
Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, iar la final încorporezi făina. Adaugi merele şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt ,şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute. O laşi la răcit înainte să o porţionezi.
FOTO Shutterstock