Negresă blondă

1 shutterstock 481263634 jpg jpeg

Toată lumea iubeşte prăjitura negresă, dar aceasta are şi o variantă cu ciocolată albă. Fină şi onctuoasă, te va cuceri imediat!

Ingrediente  

200 g ciocolată albă

2 ouă mari

2 mere 

150 g făină

125 g unt

100 g zahăr

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Topeşti ciocolata albă împreună cu untul şi le laşi la răcorit. Combini făina cu sarea şi cu praful de copt. Cureţi merele de coajă şi de cotoare şi le tai cubuleţe.

Mixezi ouăle cu zahărul, adaugi ciocolata topită, iar la final încorporezi făina. Adaugi merele şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă cu pereţi înalţi, tapetată cu hârtie de copt ,şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 de minute. O laşi la răcit înainte să o porţionezi.

FOTO Shutterstock