Nu ştii ce să mai găteşti pentru copii? Reţeta lui Sorin Bontea e sănătoasă, apetisantă şi gata în 30 de minute

1 shutterstock 1014952963 jpg jpeg

Alimentaţia sănătoasă este esenţială pentru copii, deoarece sunt în plin proces de dezvoltare. De multe ori, însă, aceştia fie fac mofturi, fie preferă mâncăruri de tip fast-food sau alte preparate nesănătoase. Chef Sorin Bontea recomandă o reţetă plină de nutrienţi, dar şi de gust şi culoare.

Pentru a te asigura că micuţul tău mănâncă echilibrat şi creşte sănătos, trebuie să ai grija ca dieta lui să includă toate grupele principale de maronutrienţi.  Astfel, regula este să „împarţi“ fiecare farfurie de la prânz şi cină în 3 părţi.  Jumătate din farfuria celui mic trebuie să fie acoperită cu legume şi verdeţuri, un sfert cu alimente bogate în proteine (carne, peşte, ouă) şi un sfert de cereale/paste/orez/pâine integrală şi alte surse de carbohidraţi.

De asemenea, fructele, uleiul, nucile diverse (migdale, caju, nuci etc.), lactatele şi apa sunt şi ele esenţiale pentru o alimentaţie sănătoasă. Cel puţin 60 de minute de mişcare pe zi completează mesele echilibrate pentru o viaţă mai sănătoasă.

Totodată, este demonstrat faptul că unele deficienţe nutriţionale pot afecta capacitatea de concentrare şi de memorare a copiilor. De aceea, părinţii trebuie să se asigure că alimentele bogate în fier (spanac, fulgi de ovă, ficat), vitaminele din complexul B (organe, carne roşie), potasiu (banane), acizii graşi Omega-3 (somon, marou, sardine) sunt prezente zilnic în alimentaţia copiilor lor.

Respectând regula farfuriei care să conţină 3 grupe de alimente, chef Sorin Bontea recomandă o reţetă sănătoasă, delicioasă şi foarte apetisantă, care i-ar atrage până şi pe cei mai mofturoşi.

Ingrediente

100 g piept de pui

½ cartof dulce

3 baby crrots

3 buchete broccoli

3 baby zucchini (sau ½ zucchini)

1 lingură ulei de măsline

Pieptul de pui cubuleţe se trage rapid la tigaie, 1-2 miunte, în puţin ulei de măsline, cât să-i daţi „o faţă“. Într-o tavă se pun pieptul de pui, cartoful dulce taiat cuburi şi morcovii. Se adaugă puţin ulei de măsline şi sare.

Se coc 10 minute la cuptor, se adaugă în tavă bucheţelele de broccoli şi zucchini. Se mai lasă tava aproximativ 10 minute la cuptor. Serveşti preparatul după regula farfuriei împărţite în trei, adăugând şi cantitatea recomandată de carbohidraţi (orez fiert, paste fierte etc.). 

FOTO Shutterstock