Pacheţele cu şuncă şi caşcaval. FOTO

Uimeşte-i pe cei dragi la micul dejun sau la gustarea de dinaintea mesei de prânz cu aceste pacheţele din aluat foitaj, cu şuncă şi caşcaval. Un alt ingredient-vedetă din reţeta pe care ţi-o recomandăm este spanacul, la mare căutare primăvara, mai ales că este o sursă excelentă de fier, vitamine şi alte minerale. Serveşte pacheţelele cu o salată proaspătă şi vei obţine o masă fără prea mare efort.
Pacheţele cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente
2 foi de aluat foitaj 2 linguri unt nesărat 2 linguri făină 240 ml lapte cald 1 praf de sare piper negru măcinat, după gust nucşoară măcinată, opţional 220 g şuncă presată, tăiată cubuleţe 2 căni de spanac proaspăt, spălat şi tocat 100 g caşcaval ras 1 ou bătut apă
Pacheţele cu şuncă şi caşcaval - Mod de preparare
Tai aluatul foitaj în pătrate cu latura de 13-15 cm. Le laşi deoparte, în frigider. Încingi cuptorul la foc mare.
Pentru sosul bechamel, topeşti untul la foc mediu, într-o cratiţă. Adaugi făina şi sarea şi fierbi, amestecând des, până când textura capătă o culoare galben-pai.
Torni laptele cald în două tranşe, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se omogenizează. Fierbi compoziţia până dă în clocot, aproape 7 minute.
Reduci flacăra şi fierbi la foc mic până se îngroaşă sosul, aproximativ 10 minute. Dacă vezi că s-au format cocoloaşe, foloseşti un blender vertical ca să omogenizezi.
Încorporezi spanacul şi ţii pe foc 1 minut. Adaugi şunca şi caşcavalul şi amesteci bine. Condimentezi cu piper şi nucoşoară, apoi dai deoparte compoziţia.

Aranjezi pătratele de aluat pe o tavă în care aşezi hârtie de copt. Pui câte 1-2 linguri din compoziţia de legume şi şuncă, mai razi caşcaval după gust şi închizi pacheţelele, îndoind coluţurile.
Baţi un ou şi îl amesteci cu o lingură de apă rece. Ungi pacheţelele umplute şi dai tava la cuptor 20 de minute, până se rumenesc şi se umflă. Le serveşti imediat.

Sursa + foto: www.eatwell101.com
Lasagna cu spanac, reţetă de sezon
Lasagna cu spanac, reţetă de sezon
Quesadilla grecească, cu spanac şi ceapă verde
Quesadilla grecească, cu spanac şi ceapă verde