Pâinea de casă a mamei (reţete româneşti pe gustul meu)

7ebb0dde1d2484c264291b1cb73b69d5 L jpeg

Şi cine să fie un mai atent depozitar al caietului cu reţete româneşti dacă nu... mama?! Toate amintirile din copilărie încep cu mâinile mamei frământând pâinea cea de toate zilele. Binecuvântând-o... lăsând-o să crească. Tihnit!

Sub zăpada şervetului ţesut în casă. Modelând-o după chipul şi asemănarea rotundului pământ şi lăsând-o să se rumenească şi să-şi împlinească aromele în căldura cuptorului...

De aceea azi nu e reţetă mai nimerită decât cea a pâinii!

Pâinea de casă a mamei

Ai trebuinţă de: 500 g făină de grâu, 10 g drojdie, două linguriţe de sare, o linguriţă de zahăr, 250 ml apă călduţă; facultativ: 6 linguri untdelemn.

Cum se preocedează? Drojdia se lichefiază, cu zahărul şi cu puţină apă călduţă. Făina se cerne şi se amestecă apoi cu drojdia şi sarea. Se...............

Citeşte mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

RETETE ROMANESTI