Pappardelle cu ton şi sos de roşii

1 shutterstock 648652759 jpg jpeg

Paste şi ton: întotdeauna o idee bună. Nimeni nu pote refuza această combinaţie delicioasă, într-un preparat savuros din bucătăria italiană!

Ingrediente

200 g pappardelle

500 g roşii bine coapte

1 conservă mare ton în suc propriu

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi

1 praf de zahăr

½ ardei iute roşu, opţional

sare

piper

verdeaţa preferată, pentru decor

Speli roşiile, le îndepărtezi cotoarele, le tai sferturi, apoi le pasezi într-un blender până devin piure. Îl pui într-o cratiţă şi îl fierbi la foc mic până scade la jumătate. Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.

Într-o tigaie antiaderentă, încingi uleiul de măsline şi adaugi usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ardeiul iute tăiat feliuţe. Le sotezi 2 minute, la foc mic, apoi torni sosul de roşii, adaugi tonul bine scurs, zahărul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 2-3 minute, apoi pui pappardellele şi amesteci.

Serveşti preparatul decorat cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg