Pappardelle cu ton şi sos de roşii
Paste şi ton: întotdeauna o idee bună. Nimeni nu pote refuza această combinaţie delicioasă, într-un preparat savuros din bucătăria italiană!
Ingrediente
200 g pappardelle
500 g roşii bine coapte
1 conservă mare ton în suc propriu
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
1 praf de zahăr
½ ardei iute roşu, opţional
sare
piper
verdeaţa preferată, pentru decor
Speli roşiile, le îndepărtezi cotoarele, le tai sferturi, apoi le pasezi într-un blender până devin piure. Îl pui într-o cratiţă şi îl fierbi la foc mic până scade la jumătate. Fierbi pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj şi le laşi la scurs.
Într-o tigaie antiaderentă, încingi uleiul de măsline şi adaugi usturoiul zdrobit şi, dacă doreşti, ardeiul iute tăiat feliuţe. Le sotezi 2 minute, la foc mic, apoi torni sosul de roşii, adaugi tonul bine scurs, zahărul şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă 2-3 minute, apoi pui pappardellele şi amesteci.
Serveşti preparatul decorat cu verdeaţa preferată.
FOTO Shutterstock