Pască fără aluat

1 shutterstock 152570564 jpg jpeg

Pasca fără aluat te scuteşte de efortul frământării şi de grija faptului că blatul ar putea rămâne crud sub umplutura de brânză. Cremoasă şi delicioasă, această pască va deveni rapid preferata ta!

Ingrediente

  • 700 g brânză de vaci
  • 300 g telemea proaspătă de vacă
  • 200 g smântână
  • 200 g unt
  • 80 g griş
  • 80 g făină
  • 80 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g zahăr
  • 8 ouă
  • 100 g stafide
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Mixezi brânza de vaci cu telemeaua dată prin răzătoare până capătă o consistenţă fină, apoi încorporezi gălbenuşurile, 150 g de unt topit şi răcit, zahărul tos, cel vanilat, făina, praful de copt şi amidonul. După ce s-au omogenizat, adaugi smântâna, coaja de lămâie şi stafidele. La final, adaugi albuşurile bătute şi amesteci uşor cu mişcări de jos în sus.

Ungi o tavă dreptunghiulară cu untul rămas, pui grişul şi mişti tava astfel încât să tapetezi cu griş toată suprafaţa. Pui compoziţia în tavă, o nivelezi şi dai pasca la cuptor, la 160 °C, pentru aproximativ o oră. Este gata atunci când s-a rumenit pe deasupra.

FOTO: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg