Paste cu pui, praz şi smântână

1 shutterstock 413274895 jpg jpeg

Prazul face parte din familia cepei, alături arpagic şi usturoi. El e bogat în alicină, un compus care luptă împotriva cancerului, în special cel de sân, de colon şi de prostată. Pe lângă beneficiile pentru sănătate, e versatil şi poate fi consumat atât crud, cât şi gătit.

Ingrediente

400 g paste lungi, după preferinţă

30 g unt

2 linguri ulei de măsline

1 tulpină praz

1 piept de pui, dezosat (400 g)

200 ml smântână de gătit (20% grăsime)

sare

piper

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le scurgi şi le dai deoparte.

Speli pieptul de pui şi îl tai fâşii, apoi îl sotezi în ulei de măsline, cu un praf de sare, până e rumenit. Îl scoţi şi în aceeaşi tigaie pui untul şi adaugi prazul spălat şi tăiat rondele, pe care îl căleşti 7-8 minute, la foc mic, până se înmoaie. Torni smântâna, asezonezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să dea câteva clocote, apoi adaugi pastele şi pieptul de pui. Omogenizezi, mai fierbi un minut şi serveşti pastele calde, cu piper proaspăt măcinat, decorate cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg