Piept de pui în sos de rodie

1 shutterstock 1693994770 jpg jpeg

Sucul natural de rodie are acţiune antioxidantă de trei ori mai mare decât vinul roşu şi ceaiul verde. De aceea, este benefic pentru sănătate şi este indicat să-l consumăm cât mai des. Rodia este delicioasă proaspătă, dar dă savoare multor preparate.

Ingrediente

600 g piept de pui dezosat, fără piele

100 g făină

1 lingură unt 

1 linguriţă paprică pudră

½ linguriţă scorţişoară pudră, opţional

½ linguriţă usturoi pudră

sare

piper

Pentru sos:

100 ml melasă de rodie

1 lingură ulei vegetal

seminţele de la 1 de rodie

2 linguri miere

1 ceapă

1 linguriţă oţet balsamic

1 linguriţă amidon de porumb

sare

Într-un bol, combini făina şi condimentele, presari sare şi piper, după gust, adaugi puiul tăiat bucăţi şi amesteci. Topeşti untul şi prăjeşti carnea pe ambele părţi, câteva minute la foc mic spre mediu, până capătă o crustă aurie. Pui bucăţile de pui pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de grăsime.

În acelaşi vas, încingi uleiul şi sotezi ceapa tăiată julien, câteva minute, la foc mic, apoi torni melasa de rodie, oţetul, mierea şi amidonul dizolvat în puţină apă rece. Condimentezi cu sare şi laşi să fiarbă, amestecând până ce sosul s-a îngroşat. Transferi puiul, presari seminţele de rodie, omogenizezi şi mai ţii pe foc 1-2 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu seminţe de rodie.  

FOTO Shutterstock