Pilaf cu legume

În zilele de post, încearcă această reţetă de pilaf cu legume, un adevărat deliciu. Este o mâncare sănătoasă şi săţioasă.
Ingrediente
2 linguriţe ulei 2 cepe mari, tocate 1 linguriţă usturoi mărunţit ½ linguriţă turmeric sare piper 1 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe 250 g orez cu bobul lung 750 ml supă de legume 50 g mazăre congelată
Preparare
Încingi uleiul, adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi 2 minute, până devin sticloase. Condimentezi cu turmeric, sare şi piper, după gust. Amesteci, ca să se combine aromele. Adaugi ardeiul gras, morcovii şi orezul şi amesteci bine.
Torni supa de legume şi laşi să dea în clocot. Acoperi cu un capac şi fierbi, la foc mic, 25 de minute, până când se umflă orezul şi a absorbit tot lichidul. Iei de pe foc, adaugi mazărea, acoperi din nou şi laşi aburii să pătrundă în boabe, amestecând o singură dată, ca să afânezi orezul. Guşti şi condimentezi cu sare şi piper, dacă e cazul, şi serveşti pilaful cald.
Foto: Profimedia