Prăjitură cu fructe uscate şi brânză

Fructele uscate dau deserturilor aromă şi textură. Sunt mici explozii de plăcere ascunse într-o prăjitură de savurat alături de un ceai sau de o cafea, într-o zi rece de iarnă.
Ingrediente
100 g smântână fermentată (25% grăsime)
400 g cremă de brânză
3 ouă
150 g zahăr
1 esenţă de vanilie
40 g amidon
80 g mix fructe uscate (stafide, smochine, curmale etc.)
miere, opţional
Încălzeşti cuptorul la 160 ˚C şi tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi crema de brânză, smântâna, zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie. După ce s-au omogenizat, adaugi amidonul şi mixul de fructe uscate. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor o oră şi 15 minute. O laşi la răcit şi o serveşti, dacă vrei, cu miere.
FOTO Shutterstock