Pui umplut la cuptor

pui umplut jpeg

Ştiai că atunci când vrei să decongelezi puiul este bine să îl scoţi din congelator şi să îl bagi în frigider cu 7-8 ore înainte de a-l găti? Dacă timpul îţi permite, nu îl lăsa la decongelat afară deoarece e posibil să dezvolte bacterii nocive pentru organism. Încearcă această reţetă de pui umplut cu brânză şi roşii la cuptor, extrem de gustoasă şi uşor de pregătit.

De ce ai nevoie pentru a pregăti pui umplut la cuptor

2 bucăţi piept de pui

150 g brânză mozzarella

5-6 roşii cherry

busuioc, după gust

2 linguri ulei de măsline

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti puiul umplut la cuptor

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Tai fiecare bucată de piept de pui pe alocuri astfel încât să formezi spaţii suficient de mari pentru umplutură. Aşezi în fiecare buzunar format o bucată de brânză, jumătate de roşie şi presari busuioc, după gust. Ungi uniform cu ulei de măsline pe toată suprafaţa cărnii. Condimentezi cu sare şi piper. Dai la cuptor 30 de minute sau până când puiul începe să se rumenească uşor.

Sursa http://www.walkingonsunshinerecipes.com