Raţă la cuptor pe pat de varză murată cu mere

1 shutterstock 519275200 jpg jpeg

O combinaţie clasică, dar cu ceva în plus. Merele dulci-acrişoare echilbrează perfect acest preparat, atât varza acră, cât şi carnea roşi de raţă.

Ingrediente

4 pulpe de raţă 

1 varză murată mică (1,2 kg)

2 mere

1 ceapă 

3 linguri ulei

1 linguriţă boia iute 

1 linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă boia dulce  

1 linguriţă miere, opţional

2 linguri sos de soia 

sare 

piper măcinat

piper boabe

Pentru marinadă, amesteci într-un bol sosul de soia, boiaua iute, cea dulce, coriandrul măcinat, sarea şi piperul după gust şi, dacă doreşti, mierea. Transferi pulpele în bol, le ungi cu marinată şi le dai la frigider peste noapte. 

Preîncălzeşti cuptorul la 170 ºC şi tai varza murată fideluţă. Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa tocată mărunt 2-3 minute, la foc mic. Adaugi varza scursă bine de lichid, asezonezi cu piper boabe, amesteci şi laşi sub capac 20 de minute, la foc potrivit. Transferi varza într-o tavă cu pereţi înalţi, adaugi mărul tăiat felii şi pui deasupra pulpele de raţă. 

Dai tava la cuptor o oră şi 30 de minute, până ce carnea este bine pătrunsă. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi după imaginaţie.

FOTO Shuterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg