Reţetă de cremă catalană
Vrei un desert uşor şi nepretenţios de făcut? Încearcă atunci o reţetă de cremă catalană.
Ingrediente pentru cremă catalană:
500 ml lapte
½ portocală bio
½ lămâie bio
½ băţ de scorţişoară
1 plic de vanilie
7 gălbenuşuri
95 g zahăr, plus câte o linguriţă suplimentar pentru servire
1 lingură cu vârf de amidon de porumb
Cum prepari cremă catalană:
Pui laptele, coaja de portocală, cea de lămâie şi scorţişoara într-o oală. Adaugi vanilia şi laşi să fiarbă uşor până dă în clocot. Apoi, iei de pe foc şi le mai laşi 15 minute împreună. Între timp, amesteci gălbenuşurile de ouă cu zahărul şi cu amidonul până obţii o cremă moale. Treci laptele prin strecurătoare şi arunci restul, apoi îl torni înapoi în oală şi îl pui pe foc, la flacără medie.
Înainte să ajungă la punctul de fierbere, adaugi treptat amestecul de ouă, mixând continuu până începe să se îngroaşe. Iei de pe foc, laşi să se răcorească şi apoi torni în mai multe boluri. Le acoperi cu serveţel şi le laşi să se răcească înainte să le dai la frigider.
Le serveşti presărate cu o lingură de zahăr (caramelizat în prealabil) sau pui cremele cu zahărul presărat pe o tavă în cuptorul încălzit, pentru câteva minute. Serveşti imediat.
Sursa: https://www.jamieoliver.com/