Ruladă de curcan şi varză de Bruxelles

1 shutterstock 1034022667 jpg jpeg

Carnea de curcan este o sursă bună de nutrienţi, deoarece conţine vitamine din complexul B (B3, B6, B12), dar şi seleniu, zinc şi fosfor. Tot în carnea de curcan găsim şi triptofanul, unul dintre cei 9 aminoacizi esenţiali de care corpul uman are nevoie. Acest preparat e perfect pentru weekend sau chiar pentru o ocazie festivă.

Ingrediente

1 kg piept de curcan

500 g varză de Bruxelles congelată

300 ml supă de pui sau apă

1 căpăţână usturoi

1 lingură ulei de măsline

unt, pentru uns

1 linguriţă miere, opţional

1 lămâie bio

1 linguriţă usturoi pudră

1 linguriţă salvie uscată

1 linguriţă rozmarin uscat

sare

piper

Ungi cu puţin unt o tavă de cu pereţi înalţi. Baţi pieptul de curcan, între două pelicule de folie alimentară, cu un ciocan de şniţele, până junge la o grosime de aproximativ un centimetru. Asezonezi carnea cu sare şi piper după gust, o rulezi, o legi cu sfoară pentru a nu se desprinde, apoi o transferi în tavă.

Într-un bol, combini uleiul de măsline, ierburile aromatice uscate, pudra de usturoi şi, dacă doreşti, mierea. Ungi rulada cu amestecul din bol, aşezi varza de Bruxelles pe margini împreună cu felii de lămâie şi usturoiul tăiat transversal. Torni supa de pui sau apa, potriveşti gustul de sare şi piper, dacă mai este nevoie, şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 170 °C, până ce carne este rumenită şi bine pătrunsă. Laşi la răcorit 10 minute înainte de servire, îndepărtezi sfoara şi decorezi preparatul după preferinţă.

FOTO Shutterstock