Rulouri cu cremă de vanilie

1 shutterstock 1239924040 jpg jpeg

O reţetă care îţi va aminti de copilărie şi de aromele inconfundabile din bucătăria mamei sau a bunicii. Crema de vanilie, celebra cremă clasică franceză, va deveni mult mai fină dacă adaugi în ea şi frişcă.

Ingrediente:

600 g aluat foitaj

Pentru cremă:

2 gălbenuşuri

200 g zahăr

2 linguriţe extract de vanilie

600 ml lapte integral

70 g făină

200 g frişcă bătută

zahăr pudră, pentru decor 

Laşi aluatul foitaj la decongelat, apoi tai fâşii de aproximativ 2 cm lăţime şi 12 cm lungime. Ungi formele metalice pentru cornete cu puţin ulei şi rulezi fâşiile de aluat, apăsând uşor pentru ca acesta să adere bine la formă. Le pui în tăvi tapetate şi le dai la cuptor până se rumenesc, întorcându-le pe toate părţile. Le laşi la răcit.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, apoi încorporezi făina. Torni laptele rece şi extractul de vanilie şi amesteci cu un tel pară. Pui vasul pe foc mediu şi continui să amesteci, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când crema începe să se îngroaşe, dai focul mic şi mai ţii pe aragaz 5 minute, continuând să amesteci. Aşezi o folie de plastic direct pe suprafaţa cremei pentru a preveni formarea unei pojghiţe.

Laşi crema să se răcească şi o dai la frifider 2 ore. apoi o mixezi împreună cu frişca. O pui într-un poş şi umpli rulourile. Le dai la frigider o oră înainte de servire şi le decorezi cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock