Rulouri cu scorţişoară FOTO

Pentru această reţetă de rulouri cu scorţişoară, lasă spaţiu între rulouri când le aşezi în tavă, deoarece vor mai creşte în cuptor. Le poţi orna cu cremă de brânză, ciocolată sau, dacă le preferi mai acrişoare, cu glazură de lămâie.
Rulouri cu scorţişoară - Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 100 ml lapte 100 g unt 100 g zahăr 2 ouă 400 ml apă 1 kg făină 2 plicuri drojdie uscată sare
200 g unt
200 g zahăr brun
3 linguri scorţişoară
2 linguri unt, pentru uns
4-5 linguri ulei
200 g zahăr pudră
2 linguri lapte
2 linguri unt
Rulouri cu scorţişoară - Mod de preparare
Amesteci laptele călduţ cu drojdia până se dizolvă, adaugi două linguri de făină şi două de zahăr şi laşi maiaua să crească. Combini făina cernută cu apa călduţă, în care ai dizolvat restul de zahăr, untul topit, maiaua, un praf de sare şi ouăle bătute. Frămânţi până obţii un aluat elastic. Îl laşi să crească într-un loc cald până îşi dublează volumul.

Împarţi aluatul în jumătate şi întinzi câte o foaie de aproximativ 1 cm grosime pe care o ungi cu ulei. Mixezi untul cu zahărul şi scorţişoara până capătă o consistenţă spumoasă şi întinzi pe fiecare foaie această umplutură.

Rulezi şi tai bucăţi de aproximativ 4-5 cm, pe care le aşezi într-o tavă tapetată. Ungi rulourile cu unt topit şi le dai la cuptor până se rumenesc.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul şi laptele şi glazurezi rulourile după ce s-au răcit.

foto: Stockfood