Salată cu legume la grătar
Un preparat fresh, dar săţios, perfect pentru o masă principală într-o zi de post.
Ingrediente
1 zucchini mediu
8 ciuperci brune
1 ceapă roşie
8 roşii cherry
100 g salată mixtă
frunze de pătrunjel, pentru ornat
Pentru dressing
1 căţel usturoi
3 linguri ulei de măsline
3 linguri oţet balsamic
sare, după gust
piper roşu, după gust
Speli toate legumele. Tai ciupercile în jumătăţi şi zucchini-ul felii şi le frigid pe grătar, 1-2 minute pe fiecare parte. Le laşi la răcorit.
Într-un castron, pui salata mixtă, ceapa tăiată rondele, roşiile cherry tăiate jumătăţi şi legumele preparate la grătar.
Pentru dressing, dai căţelul de usturoi prin răzătoarea mică. Amesteci uleiul de măsline, oţetul balsamic, usturoiul, boabele de piper zdrobite în mojar şi condimentezi cu sare, după gust. Torni dressingul peste salată şi decorezi cu frunze de pătrunjel.
FOTO: Shutterstock