Salată de cartofi copţi cu linte

salata de cartofi cu linte jpeg

Ca antreu sau cină uşoară, de post, sau ca garnitură la felul 2, încearcă această salată consistentă.

De ce ai nevoie ca să prepari salată de cartofi copţi cu linte:

1 kg cartofi de mici dimensiuni, sau tăiaţi să fie de aceeaşi mărime 1 lingură ulei de avocado 1 lingură sare 2 căni (440 g) linte fiartă 2 căni (440g) spanac proaspăt

1/3 cană ulei de măsline extravirgin

1/4 cană mărar, tocat mărunt

1/4 cană ceapă verde, tocată mărunt

2 linguri oţet din vin alb

1 lingură muştar dijon

1/2 linguriţă cu miere

1/2 linguriţă sare

1/2 linguriţă piper negru

Cum prepari salată de cartofi copţi cu linte:

Preîncălzeşti cuptorul la 200 grade C. Cureţi cartofii şi îi tai pe cei mai mari astfel încât să fie cam de aceeaşi mărime. Stropeşte cu ulei de avocado şi presară sare şi dă la cuptor 50-60 minute, sau până devin aurii. Pentru a face sosul, adaugă mărarul şi celelalte ingrediente şi amestecă că să se combine. Pentru a  asambla salata, pune cartofii fierbinţi într-un castron mare, cu lintea şi spanacul. Toarnă sosul şi amestecă până când cartofii s-au îmbibat cu sos şi spanacul s-a ascuns printre ei. O poţi servi cald caldă sau rece. Ţine în frigider până la 3 zile.

Sursa: http://www.occasionallyeggs.com

http://www.occasionallyeggs.com