Salată de crudităţi cu mere (Coleslaw)

Salata de varză (Coleslaw) este o reţetă originară din Ţările de Jos. De obicei, salata se asezonează fie cu un dressing vinegretă, fie cu maioneză. În diverse zone ale lumii, alte ingrediente care se pot adăuga în salata Coleslaw sunt slănina, ardeii graşi, ananasul sau murăturile. În plus, poate fi consumată, în general, ca garnitură la carne şi grătar sau cu salata de cartofi.
Ingrediente
500 g varză roşie
3 morcovi
2 mere, după preferinţă
100 g miez de nucă
100 g merişoare uscate
1 tulpină ţelină, opţional
40 ml oţet din cidru de mere
2 linguri ulei
1 linguriţă miere
sare
piper
Tai miezul de nucă mărunt şi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă un minut la foc mic, apoi îl dai deoparte. Tai varza şi morcovii fideluţă şi, dacă doreşti, adaugi tulpina de ţelină feliată. Într-un bol, pui legumele tăiate, feliile de mere, adaugi miezul de nucă, merişoarele uscate, mierea, torni uleiul şi oţetul, asezonezi cu sare şi piper după gust, apoi amesteci până la omogenizare. Decorezi salata după imaginaţie. O poţi servi ca antreu sau ca garnitură.
FOTO Shutterstock