Secretul celor mai fragede minciunele. Ce ingredient nu trebuie să foloseşti niciodată

Li se spune minciunele, uscăţele sau cirighele. Au diverse variante în toată Europa (se numesc Angel Wings - aripi de înger, n.r.) şi sunt un desert nepretenţios, dar extrem de gustos. Secretul pentru ca ele să iasă foarte fragede este să foloseşti numai gălbenuşuri, nu ouă întregi.
Ingrediente
250-300 g făină
4 gălbenuşuri
2 linguri de zahăr
1 praf de sare
1 lingură oţet
2 linguri ulei
2 linguri smântână fermentată (25% grăsime)
1/2 linguriţă bicarbonat
ulei, pentru prăjit
zahăr pudră, pentru decor
Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea. Adaugi smântâna, oţetul şi uleiul şi omogenizezi. Încorporezi făina şi bicarbonatul şi frămânţi până când obţii un aluat ferm, care nu se mai lipeşte de mâini. Întinzi o foaie şi tai fâşii de 3x10 cm. Le tai în mijloc şi le răsuceşti sub forma unei fundiţe.
Le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, până când se rumensc, apoi le scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr şi le serveşti calde sau reci.
FOTO SHUTTERSTOCK