Secretul celor mai fragede minciunele. Ce ingredient nu trebuie să foloseşti niciodată

1 shutterstock 1628522026 jpg jpeg

Li se spune minciunele, uscăţele sau cirighele. Au diverse variante în toată Europa (se numesc Angel Wings - aripi de înger, n.r.) şi sunt un desert nepretenţios, dar extrem de gustos. Secretul pentru ca ele să iasă foarte fragede este să foloseşti numai gălbenuşuri, nu ouă întregi.

Ingrediente

250-300 g făină

4 gălbenuşuri

2 linguri de zahăr

1 praf de sare

1 lingură oţet

2 linguri ulei

2 linguri smântână fermentată (25% grăsime)

1/2 linguriţă bicarbonat

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră, pentru decor

Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi sarea. Adaugi smântâna, oţetul şi uleiul şi omogenizezi. Încorporezi făina şi bicarbonatul şi frămânţi până când obţii un aluat ferm, care nu se mai lipeşte de mâini. Întinzi o foaie şi tai fâşii de 3x10 cm. Le tai în mijloc şi le răsuceşti sub forma unei fundiţe.

Le prăjeşti în ulei încins pe ambele părţi, până când se rumensc, apoi le scoţi pe şerveţele de hârtie, pentru a se absorbi excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr şi le serveşti calde sau reci.

FOTO SHUTTERSTOCK



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg