Somon cu cartofi la cuptor

peste jpeg

Pregăteşte un somon gustos cu cartofi la cuptor, pe care îl serveşti cu un sos delicios de iaurt cu mărar.

Pentru cartofi 650 g cartofi 2 linguri ulei 1 lingură rozmarin uscat 1 lingură oregano pătrunjel tocat, după gust sare piper Pentru somon 4 bucăţi file de somon 1 lingură ulei 4 felii lămâie sare piper Pentru sos 100 g iaurt grecesc 80 g maioneză 1 linguriţă hrean, dat prin răzătoare 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură de mărar, tocat 1 ceapă, tocată sare piper

Preîncălzeşti cuptorul la 220 °C. Speli cartofii şi îi amesteci cu uleiul şi restul mirodeniilor. Aşezi somonul într-o tavă, îl stropeşti cu puţin ulei, apoi potriveşti gustul cu sare şi piper. Aranjezi cartofii lângă peşte.

Pui o felie de lămâie peste fiecare bucată de somon, pentru a le da un plus de savoare. Dai la cuptor 20 de minute.

Într-un bol, amesteci toate ingredientele pentru sos. Acoperi şi dai la rece câteva minute. Serveşti somonul cu carofi şi sos.

Sursa https://www.jocooks.com

https://www.jocooks.com