Ştrudel cu varză acră

1 shutterstock 497525374 jpg jpeg

Varza murată este o sursă extraordinară de probiotice, adică acele bacterii bune care ajută digestia şi care te protejează de infecţii. Cea mai importantă componentă a verzei murate este acidul lactic, care, împreună cu vitaminele din complexul B, ajută la refacerea mucoasei deteriorate a intestinului. Este versatilă şi poate fi folosită în numeroase mâncăruri.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă (400 g)

700 g varză murată, tocată

1 ceapă

1 ardei gras roşu

150 g bacon

70 g unt

2-3 linguri ulei 

piper 

1 ou, pentru uns

seminţe de chimen, opţional

Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o sotezi în ulei, 2-3 minute. Adaugi ardeiul şi baconul tăiate cubuleţe şi le căleşti împreună încă 5 minute, la foc mediu. Pui varza, condimentezi cu piper măcinat şi mai ţii pe foc aproximativ 20 de minute, amestecând ocazional, să nu se lipească. Dai deoparte la răcorit.

Suprapui câte 4 foi de plăcintă, unse între ele cu unt topit. Pui din compoziţia de varză, rulezi strâns şi sigilezi capetele. Procedezi la fel până termini umplutura. Aşezi ştrudelele într-o tavă, le ungi cu ou bătut şi, dacă doreşti, presari seminţe de chimen. Le coci la 180 °C, 30-40 de minute, până se rumenesc. Le serveşti calde sau reci.

FOTO Shutterstock