Ştrudel cu varză acră
Varza murată este o sursă extraordinară de probiotice, adică acele bacterii bune care ajută digestia şi care te protejează de infecţii. Cea mai importantă componentă a verzei murate este acidul lactic, care, împreună cu vitaminele din complexul B, ajută la refacerea mucoasei deteriorate a intestinului. Este versatilă şi poate fi folosită în numeroase mâncăruri.
Ingrediente
1 pachet foi de plăcintă (400 g)
700 g varză murată, tocată
1 ceapă
1 ardei gras roşu
150 g bacon
70 g unt
2-3 linguri ulei
piper
1 ou, pentru uns
seminţe de chimen, opţional
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o sotezi în ulei, 2-3 minute. Adaugi ardeiul şi baconul tăiate cubuleţe şi le căleşti împreună încă 5 minute, la foc mediu. Pui varza, condimentezi cu piper măcinat şi mai ţii pe foc aproximativ 20 de minute, amestecând ocazional, să nu se lipească. Dai deoparte la răcorit.
Suprapui câte 4 foi de plăcintă, unse între ele cu unt topit. Pui din compoziţia de varză, rulezi strâns şi sigilezi capetele. Procedezi la fel până termini umplutura. Aşezi ştrudelele într-o tavă, le ungi cu ou bătut şi, dacă doreşti, presari seminţe de chimen. Le coci la 180 °C, 30-40 de minute, până se rumenesc. Le serveşti calde sau reci.
FOTO Shutterstock