Supă-cremă de morcovi şi curcan

1 1 morcovi jpg jpeg

Morcovii, mai ales cei gătiţi, sunt una dintre cele mai importante surse de betacaroten, o substanţă transformată de organism în Vitamina A, esenţială pentru vedere şi sistemul osos. Această supă-cremă cu morcovi şi carne de curcan e un deliciu!

Ingrediente

  • 300 g piept de curcan
  • 500 g morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 tulpini ţelină
  • 100 g porumb din conservă
  • 1 ceapă
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper 
  • paprică dulce, pentru decor
  • pătrunjel verde, pentru decor 

Speli pieptul de curcan şi îl pui la fiert, îndepărtând spuma de câte ori e nevoie. Când e gata, îl scoţi din oală şi strecori zeama. O pui într-o oală curată şi adaugi morcovii, cartofii şi ceapa tăiate în bucăţi potrivite. Le fierbi, iar când s-au înmuiat le pasezi cu un blender de mână, până ce amestecul e mătăsos.

Adaugi în supă tijele de ţelină făcute felii subţiri, porumbul din conservă, uleiul, sare şi piper, după gust. Mai laşi să dea câteva clocote şi pui pieptul de curcan făcut fâşii.

Decorezi supa cu paprică dulce şi pătrunjel tocat.

FOTO: Shutterstock



Recente

paine seminte shutterstock 334226324 jpg
dulce de leche shutterstock 1929541541 jpg
gyros porc shutterstock 1170503389 jpg
butter chicken shutterstock 1925196947 jpg
mamaliga jandarm shutterstock 1995493811 jpg
feta shutterstock 701040340 jpg
banana bread shutterstock 1727806357 jpg
tort fraisier shutterstock 2154103991 jpg
chec aperitiv shutterstock 205392097 jpg
langosi shutterstock 1894511545 jpg
paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg