Tartă cu cireşe şi cremă de vanilie

Evident că pentru această tartă puteţi folosi şi vişine, fiind mai acrişoare, dar noi avem pentru voi varianta cu cireşe.
Ingrediente
Pentru blat 3 ouă 250 g făină 200 g unt 200 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare
100 g ciocolată neagră
300 ml lapte
1 plic budincă de vanilie
150 g unt
100 g zahăr
1 plic gelatină roşie
100 g cireşe
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu un praf de sare. Freci untul la temperatura camerei cu zahărul pudră şi zahărul vanilat, până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi gălbenuşurile unul câte unul şi amesteci până se omogenizează. Torni albuşurile şi, la final, făina, în ploaie. Pui compoziţia într-o formă rotundă, cu hârtie de copt, şi o dai la cuptor până se rumeneşte. Laşi să se răcorească. Între timp, prepari crema. Pui pe foc laptele, budinca de vanilie şi zahărul, amestecând până se îngroaşă. Dai deoparte, încorporezi untul tăiat cubuleţe şi laşi să se răcorească. Topeşti ciocolata şi pui din loc în loc peste blat câte o lingură de ciocolată. Torni budinca de vanilie şi dai tarta la frigider 2-3 ore. Speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs. Le aşezi peste tartă şi torni gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.