Tartă cu două citrice
O tartă cu fructe este totdeauna un desert uşor şi plăcut. Iată o reţetă cu citrice, pe care să o încerci.
De ce ai nevoie ca să prepari tartă cu două citrice:
- 1 1/2 căni biscuiţi zdrobiţi
- 5 linguri unt, topit
- 2 linguri zahăr brun
- 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată
- 400 ml lapte condensat
- 1/3 cană suc de portocale concentrat
- 1/4 cană suc de lămâie
- 2 ouă mari
- 1 cană smântână pentru frişcă
- 3 linguri zahăr tos
- Pentru ornat: frunze verzi de mentă, felii de lămâie şi portocale
Cum prepari tartă cu două citrice:
Combini primele 4 ingrediente. Presezi amestecul uniform într-o formă de tartă cu fund detaşabil; dai deoparte.
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Amesteci laptele condensat, sucul de portocale şi lămâie, precum şi gălbenuşurile până se combină bine.
Baţi albuşurile cu mixerul la viteză medie până se formează moţuri ferme, apoi le încorporezi în amestecul cu lapte. Răstorni peste crusta preparată.
Dai la cuptor la 200° 20-25 minute sau până s-a rumenit. O scoţi şi o laşi la răcorit complet. O dai la frigider cel puţin 4 ore.
Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul tos la viteză medie cu mixerul până până se formează moţuri ferme. Ornezi cu moviliţe de frişcă pe marginea tartei şi decorezi cu felii de lămâie şi portocală.
Sursa: https://www.myrecipes.com