Tartă de brânză cu legume şi ciuperci (reţetă pentru Săptămâna Albă)

d297f1ce7fc314f20baefd124824b8e7 L jpeg

Săptămâna de dinaintea Postului Paştilor este numită prin tradiţie Săptămâna Albă (sau Săptămâna Brânzei), reprezentând ultimele zile în care mai este permis consumul anumitor alimente, precum: lapte, brânză, ouă, carne.

Sunt instaurate o serie de interdicţii ce au rolul de a-i proteja pe gospodari de influenţa malefică a culorii albe. Femeile evită să se spele pe cap înainte de Lăsata Secului, ca să nu le albească părul şi să îmbătrânească cu iuţeală. În unele regiuni circulă credinţa conform căreia dacă te speli pe cap “ţi se scutură burdufurile cu brânză în cap şi-ţi albeşte părul curând”. O altă interdicţie spune că nimeni nu trebuie să se însoare în Săptămâna Albă. Cei care pornesc nunta sunt doar nebunii, nehotărâţii şi cei slabi de înger. În schimb, joi este bine să se spele lucrurile albe, în special cămăşile. Dar să lăsăm spălatul şi să începem a găti.

Tartă de brânză cu legume şi ciuperci

Trebuinţă ai de: 500 g brânză de vaci, 100 g brânză telemea, 300 g cartofi, 2 ardei graşi, 2 cepe, 4 căţei de usturoi, 200 g roşii, 4 ouă, o conservă de ciuperci, o salată verde, 100 ml ulei, sare, piper.

..............

Citeşte mai departe AICI

Citeşte mai departe AICI