Tort cu cafea: reţetă la rece

1 shutterstock 1307512738 jpg jpeg

Vara nu-ţi doreşti să stai prea mult lângă aragazul deschis, dar tot poţi prepara un desert delicios. Încearcă această reţetă de tort cu cu cafea, cocos şi migdale.

Ingrediente

  • 180 g migdale
  • 100 g smochine uscate
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 3 linguri unt de cocos
  •  2 linguri sirop de agave
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea espresso
  •  300 g nuci caju hidratate
  • 400 ml lapte de cocos
  • 6 linguri cafea espresso
  • 50 g miere
  • 150 g fructe uscate

Pentru blat, dai prin blender migdalele hidratate împreună cu smochinele uscate. Adaugi restul ingredientelor şi mixezi până se omogenizează.

Aşezi compoziţia pe o tavă tapetată, cu pereţii detaşabili. Dai tava la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti crema. Dai prin blender nucile caju hidratate până devin c remoase. Adaugi laptele de cocos, cafeaua şi mierea. Torni crema peste blatul rece.

Dai tava la congelator 2 ore. Decorezi tortul cu sunt fructe uscate, tăiate cubuleţe. 

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg