Tort cu cafea: reţetă la rece

Vara nu-ţi doreşti să stai prea mult lângă aragazul deschis, dar tot poţi prepara un desert delicios. Încearcă această reţetă de tort cu cu cafea, cocos şi migdale.
Ingrediente
- 180 g migdale
- 100 g smochine uscate
- 2 linguri fulgi de cocos
- 3 linguri unt de cocos
- 2 linguri sirop de agave
- 1 praf de sare
- 2 linguri cacao
- 2 linguri cafea espresso
- 300 g nuci caju hidratate
- 400 ml lapte de cocos
- 6 linguri cafea espresso
- 50 g miere
- 150 g fructe uscate
Pentru blat, dai prin blender migdalele hidratate împreună cu smochinele uscate. Adaugi restul ingredientelor şi mixezi până se omogenizează.
Aşezi compoziţia pe o tavă tapetată, cu pereţii detaşabili. Dai tava la frigider 30 de minute. Între timp, pregăteşti crema. Dai prin blender nucile caju hidratate până devin c remoase. Adaugi laptele de cocos, cafeaua şi mierea. Torni crema peste blatul rece.
Dai tava la congelator 2 ore. Decorezi tortul cu sunt fructe uscate, tăiate cubuleţe.
FOTO: Shutterstock