Tort cu cremă de vanilie, fără zahăr

Nut slices jpeg

Iată un desert delicios, pe care-l poţi prepara şi dacă eşti la dietă!

De ce ai nevoie pentru tort cu ciocolată

Pentru blat

180 g făină

40 g cacao

70 g unt topit

½ linguriţă colorant roşu

4 ouă

4 gălbenuşuri

100 g îndulcitor

1 praf de sare

1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă

300 ml lapte

3 gălbenuşuri

50 g îndulcitor

400 ml smântână dulce

40 g amidon

100 g nuci coapte şi măcinate

10 g gelatină

2 fiole esenţă de vanilie

Cum se prepară tortul cu cremă de vanilie

Pentru blat, cerni făina amestecată cu cacaua. Separat, baţi ouăle întregi cu cele 4 gălbenuşuri şi cu îndulcitorul. Mixezi la viteză mare împreună cu zahărul vanilat, colorantul şi cu sarea, până îşi triplează volumul. Adaugi amestecul de făină şi cacao. Încorporezi totul de jos în sus cu o paletă. Iei 2 linguri din aluat şi le amesteci cu untul, apoi torni totul peste restul de aluat, omogenizezi şi îl răstorni într-o tavă tapetată. Îl coci în cuptorul preîncălzit, aproximativ 35 de minute. Îl laşi la răcit şi îl tai în trei felii.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de îndulcitor până obţii o cremă. Adaugi amidonul. Separat, pui laptele pe foc amestecat cu restul de zahăr şi esenţa de vanilie. Când laptele devine cald, începi încorporezi puţin câte puţin din amestecul de gălbenuşuri. Laşi compoziţia la foc mic până se îngroaşă, amestecând continuu. O dai deoparte şi încorporezi mucile.

Combini gelatina cu 3-4 linguri de apă. După 10 minute o pui pe foc până se dizolvă. Când s-a mai răcit puţin,  o adaugi în crema de gălbenuşuri. Baţi smântâna dulce de la frigider până devine o cremă pufoasă. O omogenizezi, uşor, în cremă.

Umpli foile de tort cu cremă, îl decorezi după imaginaţie şi îl dai la rece cel puţin 2 ore.