Tort Diplomat cu zmeură: desertul care nu trebuie să lipsească de la masa de Anul Nou

Suntem familiarizaţi cu tortul Diplomat cu fructe din compot sau conservă, însă această variantă, cu zmeură proaspătă, va fi un suces total. Încearcă acest tort Diplomat de Revelion!
Ingrediente
250 g pişcoturi
Pentru cremă:
100 ml lapte
200 g mascarpone
400 g frişcă bătută
100 g zahăr pudră
200 g zmeură
15 g gelatină
70 ml apă rece
Pentru decor:
100 g zmeură
Pentru cremă, hidratezi gelatina în apă rece, 5 minute. Pui laptele pe foc până se încălzeşte, apoi adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit.
Într-o formă de tort cu inel detaşabil, aranjezi un strat de pişcoturi la bază şi unul în picioare, în interiorul inelului.
Mixezi mascarpone cu zahărul pudră şi cu extractul de vanilie până obţii un amestec aerat. Încorporezi laptele în care ai dizolvat gelatina, frişca bătută şi adaugi zmeura bine spălată şi scursă. Torni crema în forma de tort, acoperi cu folie alimentară şi dai la frigider peste noapte.
Înainte de servire, decorezi tortul cu zmeură proaspătă.
FOTO Shutterstock