Turnuleţ cu cremă de brânză şi dulceaţă
Dacă mai ai borcane cu dulceaţă în cămară, iată cum poţi inova obişnuitele clătite.
De ce ai nevoie pentru a face turnuleţ cu cremă:
Pentru clătite ● 400 g făină ● 2 linguri zahăr ● 4 ouă ● 1 l lapte ● 1 praf sare ● 2 linguri ulei Pentru umplutură ● 250 g cremă de brânză (mascarpone) ● 700 g smântână cu 32% grăsime ● 150 g zahăr pudră ● 200 g dulceaţă de căpşuni
Cum prepari turnuleţ cu cremă:
Pentru clătite, baţi ouăle cu zahărul. Adaugi făina şi sarea. Torni laptele şi amesteci continuu. Laşi compoziţia deoparte 20 de minute, apoi încorporezi uleiul. Dai aluatul la rece 30 de minute. Torni, într-o tigaie încinsă, câte un po lonic dinaluat.
Coci fiecare clătită pe ambele părţi. Pentru umplutură, baţi crema de brânză, adaugi smântâna şi mixezi 3-4 minute, până obţii o cremă care se ţine, apoi încorporezi zahărul mixând continuu. Dai crema la rece înainte să asamblezi
turnuleţul. Peste fiecare foaie de clătită întinzi, alternând, cremă şi dulceaţă de căpşuni. Păstrezi şi pentru decor.
Dai la frigider o oră şi, înainte să îl serveşti, îl decorezi cu crema şi dulceaţa păstrate.