Un desert delicat şi delicios pe care să îl prepari pentru musafirii tăi. Această ruladă nu se compară deloc cu cele cumpărate din magazin. În plus, poţi încerca diverse variante: poţi umple rulada cu frişcă şi bucăţele de fructe, ori cu budincă de vanilie sau alte creme preferate.

Ingrediente:

Pentru blat:
120 g făină
10 g cacao
125 g zahăr
5 ouă
Pentru crema de interior:
100 g frişcă lichidă
200 g ciocolată neagră cu 70% cacao
50 g unt
Pentru glazură:
100 g ciocolată neagră
100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru început, bate gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă albă. Albuşurile bate-le tare şi apoi încorporează-le în crema de gălbenuşuri. Adaugă făina şi cacaua cernute, apoi amestecă uşor. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor pentru 10 minute. După ce l-ai scos de la cuptor rulează blatul într-un prosop de bucătărie curat şi umezit. Lasă-l rulat ca să prindă formă. Într-o crăticioară mică, rupe ciocolata bucăţele şi frişca şi pune-le pe foc amestecând încontinuu. După ce s-a topit ciocolata, adaugă untul bucăţi în tranşe, continuând să amesteci. 

  Desfă blatul din prosop şi umple-l cu cremă apoi rulează-l într-o ruladă. Încălzeşte frişca lichidă şi toarnă-o peste ciocolata bucăţele. Amestecă bine şi toarnă peste rulata. Lasă 2 ore la frigider şi apoi serveşte. 

 

Loading...