Ruladă de ciocolată

1 captura de ecran din 2019 08 19 la 20 16 20 png png

Un desert delicat şi delicios pe care să îl prepari pentru musafirii tăi. Această ruladă nu se compară deloc cu cele cumpărate din magazin. În plus, poţi încerca diverse variante: poţi umple rulada cu frişcă şi bucăţele de fructe, ori cu budincă de vanilie sau alte creme preferate.

Ingrediente:

Pentru blat: 120 g făină 10 g cacao 125 g zahăr 5 ouă Pentru crema de interior: 100 g frişcă lichidă 200 g ciocolată neagră cu 70% cacao 50 g unt Pentru glazură: 100 g ciocolată neagră 100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru început, bate gălbenuşurile cu zahărul până obţii o cremă albă. Albuşurile bate-le tare şi apoi încorporează-le în crema de gălbenuşuri. Adaugă făina şi cacaua cernute, apoi amestecă uşor. Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor pentru 10 minute. După ce l-ai scos de la cuptor rulează blatul într-un prosop de bucătărie curat şi umezit. Lasă-l rulat ca să prindă formă. Într-o crăticioară mică, rupe ciocolata bucăţele şi frişca şi pune-le pe foc amestecând încontinuu. După ce s-a topit ciocolata, adaugă untul bucăţi în tranşe, continuând să amesteci. 

  Desfă blatul din prosop şi umple-l cu cremă apoi rulează-l într-o ruladă. Încălzeşte frişca lichidă şi toarnă-o peste ciocolata bucăţele. Amestecă bine şi toarnă peste rulata. Lasă 2 ore la frigider şi apoi serveşte.