În italia, aceste fel cremos de paste la cuptor este ca versiunea lor de plăcinte cu ciuperci şi pui. Încearcă spaghetele tetrazzini şi spune-ne cât de delicioase ţi s-a părut.

Ingrediente pentru spaghete tetrazzini:

20 g ciuperci porcini deshidratate
Ulei de măsline
4 pulpe superioare de pui fără piele şi os
sare
piper
2 căţei de usturoi
350 g ciuperci proaspete
200 ml vin alb
320 g spaghete
300 ml smântână de gătit
150 g parmezan
Câteva frunze de busuioc

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune ciupercile porcini într-un bol şi adaugă apă fiartă peste ele cât să le acopere. Lasă-le să se hidrateze pentru câteva minute. Pune o crăticioară pe foc şi adaugă ulei. Taie puiul în bucăţele şi asezonează-l. Găteşte puiul bine, scurge ciupercile păstrând apa şi adaugă-le în oala cu pui, odată cu usturoiul şi ciupercile proaspete. Adaugă vinul, apa de la ciuperci şi dă focul mic. Fierbe  până puiul este gătit complet şi vinul s-a redus.

Între timp, găteşte spaghetele, adaugă smântâna lichidă peste pui, mai dă un clocot şi opreşte. Adaugă piper şi sare şi amestecă spaghetele cu puiul şi sosul. Pune totul într-o tavă, adaugă deasupra parmezan, frunze de busioc şi piper şi dă la cuptor până brânza devine rumenă. Serveşte cald! 5

Loading...