Spanac cu patru tipuri de brânză

1 dsc 0511 jpg jpeg

Spanacul şi brânza sunt întotdeauna o combinaţie delicioasă. Însă atunci când într-un astfel de preparat intră patru tipuri de brânzeturi, rezultatul va fi fabulos. Încearcă şi tu acestă reţetă propusă de chef Marian Ion, de la Berăria H.

  • 1 kg spanac proaspăt
  • ½ ceapă roşie
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 50 g mozzarella
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g pecorino
  • 50 g parmezan
  • 3 linguri smântână pentru gătit
  • 1 roşie
  • 8-10 felii de baghetă 
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriţă oregano uscat

Cureţi spanacul de codiţe şi îl speli sub jet de apă rece, până elimini toate impurităţile, apoi îl laşi la scurs.

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei până devine translucidă. Adaugi spanacul şi îl sotezi până scade toată zeama. Îl iei de pe foc şi încorporezi smântâna, usturoiul zdrobit şi cele patru tipuri de brânză date prin răzătoarea mare.

Transferi compoziţia într-un vas ceramic, pui roşia tăiată cubuleţe, dai la cuptor şi laşi să se gratineze, 10-15 minute, la 180 °C.

Pentru crostini, ungi feliile de pâine cu ulei, presari oregano şi le dai la cuptor până se rumenesc uşor. Serveşti spanacul cu crostini.

FOTO: Sorin Stana